A test, lélek, és a szellem megtisztulásának elősegítése

(Ayurvedikus, jógikus, és népi gyógymódok)


Tavasszal és ősszel a szervezetben fokozódnak a kiválasztó, méregtelenítő folyamatok. A megtisztulás ilyenkor nem csak a fizikai testben fokozódik, hanem az érzelmeinkre, és a gondolatainkra is kihat. Ilyenkor elengedhetünk mindent, ami már nem szolgál bennünket, amire már nincs szükségünk, és helyet teremthetünk az új befogadására.

 Így válik az elengedés egyben a megújulás rítusává. Ezeket a folyamatokat tudjuk tudatosan megtámogatni speciális tisztító eljárásokkal (kriják, dhautik), gyakorlatokkal, megfelelő táplálkozással, és kúrákkal.

Az indiai hagyományok szerint a legtöbb gyógyító kezelés felesleges, vagy átmeneti, ha nem távolítjuk el előtte a szervezetből a méreganyagokat. A beavatkozások célja a kiválasztás és a táplálás közötti egyensúly, és harmónia létrehozása. Az áyurvédikus, és jógikus komplex tisztító eljárások egy tőről fakadnak, azonban némileg eltérnek egymástól.

A menstruáció (Holdkunyhó) időszakában azonban nem javasolt csupán néhány megtisztulást elősegítő eljárás, mert ez az időszak amúgy is az elengedésről, pihenésről, befelé fordulásról szól. Hagyni kell a természetes spontán elengedő folyamatokat érvényesülni!

A foglalkozások kezdetén kb. 10 percben ezekről fogunk részletesen beszélni, és a női gyakorlatok mellett méregtelenítést elősegítő gyakorlatokat is végzünk.