Mit jelent számomra nőnek lenni?


Ha huszonéves koromban tették volna fel nekem ezt a kérdést, biztosan egészen másként válaszoltam volna, mint most. Azt mondtam volna, kötelesség. Dolgozni otthon, és máshol, háztartást vezetni, gyermeket nevelni, ezernyi elvárásnak megfelelni, az élet minden területén.

Most azt mondanám: Nőnek lenni a világ legnehezebb, de legszínesebb küldetése. Egy nő maga az örökké tartó változás. Maga az élet, maga az áramlás, maga a Világegyetem. Nem lehet azt mondani, hogy ilyen, vagy olyan. Egyszerűen megfoghatatlan, és hihetetlen források lakoznak benne.

Időnként rideg, és kemény, önmagáért és szeretteiért csatába induló harcos, aki nem engedi, hogy a saját, vagy a szerettei határai sérüljenek. Erős, rugalmas, kitartó, és pontos, mint a célba találó nyílvessző.

Máskor játékos, pajkos, áramló, olyan, mint egy ártatlan, naiv gyermek. Boldogan felkacag, nevet önmagán, a világon. Kikacag mindent... ugyan! Ne vegyétek már magatokat olyan komolyan! Ami igazán lényeges, ... az úgysem odakint van! A lényeg benne van a mosolyokban, a napban, a szívben, az ölelésben, a kedves szavakban. Egy nő vígasztal, körbeölel, biztonságot ad, táplál, és megtart. Észrevétlenül színesre festi át a nappalokat, az éjszakákat. Szépséggel, és fénnyel öleli körbe azokat, akiket szeret. Társaságában oldódik a feszültség, nyugalom árad szét, minden, és mindenki helyet, értéket kap.

Nincs kreatívabb tevékenység, mint nőnek lenni. Osztatlan figyelemmel odafigyelni szeretteinkre, bátorítani őket, és mindemellett önállóan járni a saját utunkon. Ahol szükséges gyógyítani, ahol eljött az idő ... elengedni, néha bárhogy is fáj..., hogy amit teremtettünk, önálló életet élhessen...

Életet adni. Ez egy nő legnagyobb küldetése. Életet adni, de nem csak a gyermekeknek, hanem életet lehelni mindenbe, ami csak körülveszi. Az egész világba. Erős gyökerekkel megkapaszkodni, fejlődni, és szórni szét az áldást. Adni mindent, amit csak lehet... szeretetet, odafigyelést, gondoskodást, erőt, türelmet, lágyságot, finomságot, megértést, ösztönzést...fényt. Táplálni a világot.

Egy nő olyan, mint egy elomló színes kendő. Könnyed, elegáns, színes, áramló, és finom. Széppé teszi az életet. :)