Kapcsolódás gyökereinkhez

Ahogyan szükségünk van a kapcsolódásra Égi anyánk felé, aki a szellemünk táplálásáért felelős, ugyanúgy szükségünk van arra is, hogy élő kapcsolatot alakítsunk ki Földanyával, aki a fizikai testünket táplálja. Terra, Gaia, vagy Földanya mítosza régi időkre nyúlik vissza. Az ősi kultúrák szoros kapcsolatot tartottak fenn vele, a hétköznapjaik telve voltak mágikus, és mitikus elemekkel, szertartásokkal, melyek ezt a célt szolgálták. Magyarországon a sámánizmus hagyományában is fellelhetjük ennek a nyomait.

A Föld egy különleges élőlény, mely számtalan létformának ad otthont, köztük az embernek is.

Bele sem gondolunk, hogy milyen erős védőhálót von körénk, hogy mi létezhessünk. A Napból felénk áramló napszelet eltéríti, a vasmag által kialakított elektromágneses mezeje védőpajzsként borul ránk. Emellett a vasmag rezgését a vörös vérsejtek vastartalmán keresztül mi is felvesszük, így fizikai testünkkel együtt rezgünk a Földdel. Szinte valószínűtlen összetételű légkört tart fenn, ami lehetővé teszi számunkra az életet. Terméseivel táplál bennünket. Az élőlények, és az élettelennek tűnő összetevők pl. víz, és kőzetek olyan dinamikus egyensúlyt hoznak létre, ami a természettudományos törvények alapján hamar felborulna.

Csak az élő szervezetek képesek erre, hogy külső környezetüktől eltérő, független, rendezett, állandó belső környezetet alakítsanak ki, és tartsanak dinamikusan fent. Ilyen élőlény Földanyánk is. A légkör olyan, mint egy kültakaró, amely Földünket a világűr hidegétől védi, a víz a keringés, a kőzetek a vázrendszer megfelelői. A baktériumok, moszatok és gombák nagyon fontosak számos mikroelem és nyomelem körforgásában, az információ áramlásában. Az élőlények láthatatlan együttműködése, hálózata tartja fenn azokat a szabályozóköröket, amelyek lakhatóvá teszik, és ebben az állapotában megtartják bolygónkat.

Folyamatos, nem tudatosuló összeköttetésben állunk vele a testfelületeinken keresztül, a nap 24 órájában. Stabilitása, és megtartó ereje a csontvázunkon keresztül bekerül a mi energetikai rendszerünkbe. Stabil alapokat, biztonságot ad. Esténként, amikor lehunyjuk szemünket, testünket bizalommal adjuk át neki, és ő biztonsággal megtart bennünket tenyerén.

A földből szüntelenül áramlik felfelé a teremtő női energia. A befogadó, átalakító, tápláló minőség, és termékennyé tesz bennünket, feltölt vitalitással. Ahhoz, hogy legyen elég erőnk teremteni, lényeges, hogy táplálva, töltve legyünk. Akárcsak a növényeknek, stabil gyökerekre van szükségünk ahhoz, hogy növekedni, fejlődni tudjunk. Gyökerek nélkül minden elsatnyul, elszárad, meghal.

Nagyon fontos a kapcsolat Földanyával. Ő minden élőlény anyja, az ősanya. Ő táplál bennünket szüntelen, és befogadja mindazt, amire már nincsen szükségünk, és átalakítja más létformák számára felhasználható táplálékká. Megállás nélkül ciklikusan változik, akár mi nők is. Ciklikus változásainkhoz támogatást kaphatunk, ha felvesszük a természet ritmusát.

Amikor rádöbbenünk, hogy egy csodálatos szuperorganizmus részei vagyunk, és létezésünk kölcsönösen függ egymástól, szeretettel, elfogadással, és tisztelettel fordulunk a Föld, és minden élőlénye felé.

Ha tudatos kapcsolódást alakítunk ki Földanyával védelmet ad, és stabil alapokat, gyökereket, amelyre építkezhetünk, ezáltal válunk képessé arra, hogy mi is adhassunk.

"Földanya érezlek a talpam alatt,

Földanya hallom a szívverésedet..."

/Sámán dal/